tiistai 2. elokuuta 2016

Sadepäivän mehevä raparperipiirakka


Mehevää raparperipiirakkaa pellillinen

5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
  4dl maustamatonta jugurttia
2 dl maitorahkaa
200 g sulatettua voita
  10 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
  2,5 tl ruokasoodaa
2 tl leivinjauhetta

Päälle 
raparperia, kanelia ja sokeria
 
* Sekoita keskenään sokerit, jugurtti, maitorahka ja sulatettu voi.
* Sekoita keskenään kuivat aineet.
* Lisää kuivat aineet
sokeri-jugurtti-rahka-voi seokseen.
* Sekoita nopeasti

* Paista 175C kiertoilmauunissa n. 30 min.
 Tavallisessa uunissa 5-10 min kauemmin.
 
Parraimmillaan on kun lohkastaan iso vaniljajäätelö pala päälle ja annetaan sen hivenen sulaa. 
Vaniljakastike on kans ehottomasti kokkeilemisen arvonen makunautinto.

* Alkukesän raparperejä ei tarvitse kuoria. 
* Laitan nesteeksi piimää, jugurttia tai rahkaa,mitä kulloinkin löytyy kaapista. Sokeroitua mansikkajugurttia 
käytettäessä tulee vain vähän makeampi pohja :)


3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kyllä on porukalle maistunut ja mulle itellenikin :) ja ihanan heleppo tehä. Pyöräytät vaan taikinan ja siinä se on.

      Poista
  2. Nam, näyttää niin hyvälle :)

    VastaaPoista