Joulun aikaan käy sukulaisia toppakahveilla ja leipasin tollasen suklaa-luumu-konjakkikakun rajotteisill e :) On muuten niin hyvvää, että itekki muutaman palasen kahvin kylykijäisenä pistelen poskeeni. Toki teen tavallisista jauhoista toisenki kakun..
Kuorrute vain puttuu ja tontut selvästi maistaneet, ovatko maut kohillaan :)
SUKLAA-LUUMU-KONJAKKIKAKKU
gluteeniton, maidoton ja pähkinätön
gluteeniton, maidoton ja pähkinätön
1pss luumuja
2dl vettä
2dl sokeria
150g sunnuntai maidoton margariinia(hopeinen kääre)
100g tummaa suklaata(maidoton,pähkinätön,en muista merkkiä)
2 kananmunaa
3,5dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
0,5tl kanelijauhetta
kostutukseen 0,75dl konjakkia
2dl sokeria
150g sunnuntai maidoton margariinia(hopeinen kääre)
100g tummaa suklaata(maidoton,pähkinätön,en muista merkkiä)
2 kananmunaa
3,5dl gluteenitonta jauhoseosta
1,5tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
0,5tl kanelijauhetta
kostutukseen 0,75dl konjakkia
- keitä luumut, sokeri ja vesi kattilassa, niin kauan että se on tasaista.
- ota kattila liedeltä ja lisää kattilaan margariini ja sekoita sähkövatkaimella niin kauan että margariini sulaa
-lisää kattilaan suklaa paloiteltuna ja jatka sähkövatkaimella sekoittamista niin kauan että suklaa sulaa
-anna jäähtyä kädenlämpöiseksi
-lisää muna, vehnäjauhot, johon on sekoitettu leivinjauhe, sooda ja kaneli-VÄLTÄ TURHAA SEKOITTAMISTA
-1,8l voideltuun ja gluteenittomalla jauhoseoksella jauhotettuun vuokaan laita taikina.
paista 175 C, alatasolla n.55min
-kumoa hiukan jäähtyneenä, pese vuoka+ kuivaa, laita kakku vuokaan ja kostuta konjakilla
-anna kakun maustua jääkaapissa 1-2vrk
-kakku säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
Meillä `parempi puolisko` on se joka hoitaa leipomiset, taidan tulostaa tästä ohjeen tyrkylle, näyttää ja tuntuu niin houkuttavalle :)
VastaaPoistaJa maistuu hienostuneesti konjakille, ei siis liikaa. Meidän perheen lempari kakku jouluna.
Poista