Viikonlopun sienireissulla lähti mukavasti kangassieniä.
Pieniä olivat, eikä ylimenneitä juurikaan näkynyt,
eli aattelin olevani vähän aikasessa.
Siispä ryöppäsin pikkusienet hyvim ja keitin hillokkeeksi.
Tästä saapi oivallista särvintä niin liharuuan kuppeesseen kuin myös vaikkapa räiskäleitten päälle.
Hyvvää on juustolautasella vahvan juuston rinnalla ja vaikkapa ryyditettynä lasillisella punaviiniä.
Kangassienihilloke
n.6 dl ryöpättyjä kangassieniä
3 dl hillosokeria
4 dl vettä
1.5 dl tummaa balsamiviinietikkaa
1.5 dl valkoviinietikkaa
1 laakerinlehti
1 kanelitanko
5 maustepippuria
5 rosepippuria
12 neilikkaa
1 tl suolaa
Mittaa kattilaan nesteet ja mausteet.
Kiehauta liemi, lisää ryöpätyt sienet ja keittele miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia.
Kuori pinnalle nouseva vaahto pois.
Lissää hillosokeri ja keittele vielä kymmenisen minuuttia.
Hilloke purkitetaan puhtaisiin purkkeihin kuumana ja kansi laitetaan visusti kiinni, jotta purkkiin tulee tyhjiö ja
näin hilloke säilyy pidempään.
Kiehauta liemi, lisää ryöpätyt sienet ja keittele miedolla lämmöllä parikymmentä minuuttia.
Kuori pinnalle nouseva vaahto pois.
Lissää hillosokeri ja keittele vielä kymmenisen minuuttia.
Hilloke purkitetaan puhtaisiin purkkeihin kuumana ja kansi laitetaan visusti kiinni, jotta purkkiin tulee tyhjiö ja
näin hilloke säilyy pidempään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti